Title Image

Sisteme

structuri fotovoltaice

RRE PV© – structuri fotovoltaice

Proiectăm și producem structuri fotovoltaice cu fixare la sol, fațade, acoperișuri, parcari auto, umbriri și fotovoltaice plutitoare (pe lacuri).
Structurile fotovoltaice reprezintă suporturile pentru panourile fotovoltaice. Aceste panouri fotovoltaice pot fi cu un cadru din aluminiu cu o grosime cuprinsă între 30 mm și 50 mm, panouri fotovoltaice cu sticlă dublă fără rame sau thin film autoadezive sau cu fixare mecanică.

Iată mai jos sistemele noastre structurale disponibile pentru centralele electrice montate la sol:

Datorită locației, configurației câmpului, studiului geotehnic, modelului panourilor și șirurilor electrice preferate, mesele fotovoltaice montate la sol sunt de mai multe tipuri, forme și configurații. În acest sens, prezentăm mai jos modelele livrate cel mai des in România si în Europa.

Deoarece în zilele noastre dimensiunile panourilor fotovoltaice diferă foarte mult, toate structurile livrate de noi sunt personalizate pentru fiecare proiect.

Sistemul RRE PV© – cu un stalp. Suport pentru panouri fotovoltaice montate 2 bucati în format portret (vertical) sau format landscape (orizontal)

Două panouri fotovoltaice în format orizontal sunt montate in siguranta ridicata la zapada si vant. Acest sistem are o suprafață foarte redusă de umbrire. Unghiul posibil este de 10-45 grade.

Sistem este utilizat pe scară largă în zonele de umbrire ale parcurilor fotovoltaice vechi, montate in trecut, cand zona de umbrire era calculata foarte generos. (parcurile care au zona de umbrire exagerata).

Structura poate fi folosită și pentru montarea unui singur panou orizontal.

Cel mai utilizat sistem de structuri cu 2 panouri montate portret. Manopera de montaj este redusa la acest sistem datorita usurintei de asamblare. Două panouri fotovoltaice montate în format portret. Sistemul are o zonă de umbrire redusă. In cazul in care terenul este corespunzator acest sistem este foarte rezistent la zapada si vant. Daca terenul este nisipos se foloseste structura cu 2 stalpi.

Structură RRE PV© – cu un stalp pentru panouri fotovoltaice, cu 1 stâlp secțional și 4 panouri montate în format landscape (pe orizontală). Aceasta este o structură extrem de robustă și economică, având în vedere că acceptă 4 panouri orizontale. În plus, deoarece este ușor de montat reduce rapid costurile de instalare.

RRE PV© – cu doi stalpi. Sistemul de sustinere panouri fotovoltaice cu doi stâlpi.
Acest sistem este foarte stabil și poate fi utilizat în orice zonă și pe orice tip de teren.

Sistemul susține în secțiune instalarea mai multor panouri fotovoltaice după cum urmează:
2 panouri montate portret (unghiul de înclinare 10-45 grade);
3 panouri montate portret (unghiul de înclinare 10-25 grade);
3 panouri montate orizontal (unghiul de înclinare 10-35 grade);
4 panouri montate orizontal (unghiul de înclinare 10-30 grade);
5 panouri montate orizontal (unghiul de înclinare 10-25 grade);
6 panouri montate orizontal (unghiul de înclinare 10-20 grade);
7 panouri montate orizontal (înclinație de 10-15 grade) – în teste.

Sistem RRE PV© BETON pentru panouri fotovoltaice special conceput pentru zone cu teren dificil, cum ar fi sol moale, sol nisipos, sol pietros, stâncă, litoral cu nisip extrem de sărat și ceață salină, sol care nu oferă o sarcină statică suficientă.
Acest sistem RRE PV© BETON se bazează pe suporturi din beton armat pretensionat si prefabricat. Aceste suporturi sunt așezate pe sol, după care structura metalică zincată este construită deasupra lor.
Configurația ideală este pentru montarea panourilor fotovoltaice într-o secțiune de 3 panouri orientate tip orizontal. Pe imaginile de mai jos, structura este instalată direct pe nisipul de pe plaja Marii Negre.

RRE PV© -Tracker este structura rotativa pentru 3 panouri fotovoltaice plasate în format peisaj. Toate sunt fixate pe o structură metalică rotativă cu un stâlp central (C210). Rotirea se face automat, utilizând datele serverului, după poziția solară, cu actuatoare hidraulice sau electrice. Actuatoarele au baterii de stocare care se incarca de la panouri si chiar in caz de avarie si furtuna intensa structura plasează panourile orizontal.

Acest sistem acoperă cel mai bine terenul, deoarece nu are nevoie de zona de umbrire. Necesită doar culoar de trecere pentru întreținere.

Pentru terenurile cu suprafața mica acest sistem este ideal, utilizând terenul la maxim. Fata de structurile orientate la sud cu acest sistem puterea instalata poate sa fie mai mare cu 40-80% pe aceeași suprafața.

Curba de producție nu mai este tipul cupolei cu sarcini mari la pranz, așa cum avem la structurile orientate spre sud. Pentru sistemul Est Vest, curba de producție este aplatizată spre trapez.

Panourile fotovoltaice pot fi configurate vertical sau orizontal.

Structura sisteme parcare fotovoltaica tip Carport. Destinate pentru producerea de energie electrica cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Avantaje principale:

  • protectie de intemperii si grindina a autoturismelor;
  • productie energie electrica;
  • utilizarea suprafetelor ocupate de autovehicule;
  • incarcare autovehicule electrice;
  • utilizare energie pentru casa sau incinte apropiate.

Sistem fotovoltaic cu instalare verticala a panouri lor bifaciale. Asigură o producție cu 20-25% mai mare decât sistemele convenționale orientate spre sud.
Sistemul este utilizat în zonele agricole unde se pot delimita suprafețe pentru culturi agricole și / sau animale.
Sistemul nu are niciun efect negativ asupra terenurilor agricole și reprezintă doar o delimitare, fiind astfel foarte ușor aprobat de autorități.

Sistem fotovoltaic cu montare panouri pe acoperișul unei structuri zincate. Panourile fotovoltaice sunt montate mai rar pe acoperiș pentru a permite pătrunderea soarelui și a ploii.
Structura nu are pereți și poate avea deschideri de până la 15 metri fără stâlpi intermediari.
Acest sistem este conceput pentru agricultură și păstrarea animalelor în spații libere în aer liber. 

Datorită deschiderii mari și a stâlpilor puși rar, nu are niciun efect negativ asupra utilizării agricole a terenului.
În plus, panourile așezate pe acoperiș limitează ploile abundente și grindina care ar distruge recoltele. În cazul creșterii animalelor, aceștia beneficiază de o umbră oferită de panourile fotovoltaice montate pe acoperiș.
Sistemul nu are efect negativ asupra terenurilor agricole și oferă doar o ușoară umbră care se mișcă în funcție de poziția soarelui, fiind astfel foarte ușor aprobat de autorități.
Stâlpii sunt bătuți în pământ extrem de rapid cu mașinile pneumatice (costuri eficiente). Astfel, nu este nevoie de materiale de construcție, cum ar fi fundațiile de beton. Impactul asupra terenului agricol fiind minim și fără efecte secundare.
Designul respectă standardele europene:

EN 1990: 2002 – Baza proiectării structurale;
EN 1991-1-1: 2002 – Acțiuni asupra structurilor. Partea 1-1: Acțiuni generale – Densități, greutate proprie, sarcini impuse pentru clădiri;
EN 1991-1-4: 2005 / NA – Acțiuni asupra structurilor. Acțiuni generale. Acțiune vânt. Anexa Națională;
EN 1991-1-3: 2003 / NA – Acțiuni asupra structurilor. Acțiuni generale. Încărcare zăpadă. Anexa Națională;
EN 1993-1-1: 2005 – Proiectarea structurilor din oțel. Partea 1-1: Reguli generale și reguli pentru clădiri.

Se poate sa proiectam, desenam și produce orice model dorit de structură.
Analiza rezistentei și a stabilității a fost realizată folosind analiza analitică și numerică (metoda elementului finit), folosind Graitec – Advance Design Version 2019 SP2.
Următoarele standarde au fost utilizate pentru evaluarea încărcărilor care acționează asupra structurii, rezistenței și stabilității structurii fotovoltaice: 
Următoarele standarde au fost utilizate pentru evaluarea încărcărilor care acționează asupra structurii, rezistenței și stabilității structurii fotovoltaice:

ÎNCĂRCĂRI DATE DE ZĂPADĂ

-Conform CR1-1-3:2012, zona se încadrează în zona de calcul a valorii încărcării din zăpadă pe sol (S0,k) de 2,50 kN/m2.

ÎNCĂRCĂRI DATE DE VÂNT

-Conform Normativului CR1-1-4/2012 presiunea de referința a vântului pentru zona cercetata este de 0,70 kPa, iar conform SR EN 1991-1-4/NB: 2007 valoarea fundamentala a vitezei de referința a vântului este Vb,0 =33,50 m/s.

ZONAREA SEISMICĂ

Din punct de vedere seismic, amplasamentul analizat se încadrează în macrozona de intensitate seismică “6” (Conform SR 11100/1-93 “Zonare seismică – Macrozonarea Teritoriului României”). Această valoare reprezintă o intensitate cu valoarea de 8 pe scara MSK având o perioadă medie de revenire de 50 de ani (indicele 1).

-Conform P100/1-2013, ” Cod de proiectare seismica – partea 1″, intensitatea pentru proiectare a hazardului seismic este descrisa de valoarea de vârf a accelerației terenului, ag (accelerația terenului pentru proiectare) determinata pentru intervalul mediu de recurenta de referință (IMR) de 225 ani, corespunzător stării limită ultime (SLU), are valoarea ag=0.15g. Valoarea perioadei de control (colț) a spectrului de răspuns este Tc=0.7sec.

Standarde Europene:
-EN 1990: 2002 – Bazele proiectării structurale;
-EN 1991-1-1: 2002 – Acțiuni asupra structurilor. Partea 1-1: Acțiuni generale – Densități, greutate proprie, sarcini impuse pentru clădiri;
-EN 1991-1-4: 2005 / NA – Acțiuni asupra structurilor. Acțiuni generale. Acțiunea vântului. Anexa națională;
-EN 1991-1-3: 2003 / NA Acțiuni privind structurile. Acțiuni generale. Încărcare din cauza zăpezii. Anexa națională;
-EN 1993-1-1: 2005 – Proiectarea structurilor din oțel. Partea 1-1: Reguli generale și reguli pentru clădiri.

cod comanda structuri

Modele de structuri in functie de orientare panouri fotovoltaice.

sisteme de structuri cu montare la sol pentru amplasare panouri in format portret. unghi 10-35 grade in functie de model.
Sisteme de structuri cu montare la sol pentru amplasare panouri in format portret. unghi 10-35 grade in functie de model.
sisteme de structuri cu montare la sol pentru amplasare panouri in format orizontal ( landscape). unghi 10-35 grade in functie de model.
Sisteme de structuri cu montare la sol pentru amplasare panouri in format orizontal ( landscape). unghi 10-35 grade in functie de model.
DMCA.com Protection Status