Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis

Sisteme de Montaj pentru Panouri Fotovoltaice pe Acoperiș

Montarea panourilor fotovoltaice pe acoperiș reprezintă o etapă crucială în procesul de instalare a sistemelor solare, fiind necesară o abordare tehnică și profesională pentru a asigura eficiența energetică, durabilitatea și siguranța instalației. În funcție de tipologia acoperișului, sistemele de montaj trebuie să fie adaptate pentru a oferi o fixare sigură, fără a compromite integritatea structurii acoperișului și pentru a optimiza captarea energiei solare.

Sisteme pentru Acoperișuri Tip Țiglă

Acoperișurile cu țiglă sunt printre cele mai comune în zona rezidențială, necesitând un sistem de montaj care să se adapteze specificităților țiglei fără a afecta etanșeitatea. Sistemele de montaj pentru acest tip de acoperiș includ:

 • Cârlige de Montaj: Proiectate pentru a se fixa direct pe șipci, cârligele oferă un punct de ancorare stabil pentru structura de suport a panourilor fotovoltaice.
 • Șuruburi din Inox: Folosite pentru fixarea materialelor pe acoperiș, aceste șuruburi garantează o rezistență mare la coroziune și o fixare durabilă.

Este esențial ca, înainte de montaj, să se evalueze capacitatea structurii acoperișului de a suporta greutatea adițională a panourilor și a structurii de susținere.

Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis

Sisteme pentru Acoperișuri din Tablă sau Tablă Cutată

Acoperișurile din tablă sau tablă cutată necesită o atenție deosebită în ceea ce privește fixarea panourilor fotovoltaice, pentru a preveni deteriorarea materialului și infiltrațiile de apă.

 • Sistem de Fixare Fără Penetrare: Utilizează cleme speciale care se fixează pe profilul tablei, evitând perforarea și potențialele puncte de infiltrare a apei.
 • Întărirea Fixării Tablei: Înainte de montarea panourilor, este crucială întărirea fixării tablei pe acoperiș, prin utilizarea șuruburilor de fixare suplimentare, pentru a preveni desprinderea acesteia sub efectul vântului sau al greutății zăpezii.

Aceste măsuri asigură o instalare sigură și eficientă, menținând integritatea acoperișului.

Sisteme pentru Acoperișuri Plate

Acoperișurile plate, tip terasă, cu bază de membrană hidroizolatoare din PVC, EPDM sau bitum, necesită sisteme de montaj care să nu penetreze acoperișul existent, pentru a păstra etanșeitatea.

 • Sistem de Balast: Utilizează greutăți pentru a fixa structura de montaj și panourile fotovoltaice, fără a necesita perforarea acoperișului.
 • Sisteme de Fixare Specifică: Proiectate pentru a se adapta la tipurile de membrană hidroizolatoare, aceste sisteme oferă o fixare sigură și eficientă a panourilor, protejând integritatea acoperișului.

Pentru toate tipurile de acoperișuri, este esențială luarea în considerare a normelor de construcții din România, care includ specificații pentru încărcarea din zăpadă, încărcarea din vânt și accelerarea terenului. În plus, designul sistemului de montaj și instalațiile electrice trebuie abordate cu profesionalism, asigurând nu doar securitatea fixărilor, dar și eficiența energetică și estetica instalației.

Importanța Consultanței Profesionale

Pentru asigurarea unei instalări corecte și eficiente, este recomandată colaborarea cu specialiști în domeniul sistemelor fotovoltaice, care pot oferi consultanță tehnică în alegerea celui mai potrivit sistem de montaj, în funcție de caracteristicile specifice ale acoperișului. Aceștia pot realiza o evaluare tehnică a structurii existente și pot recomanda soluții de întărire sau modificare, dacă este necesar, pentru a suporta greutatea sistemului fotovoltaic.

Integrarea cu Sistemele Electrice

Pe lângă aspectele structurale, integrarea sistemului fotovoltaic cu instalațiile electrice existente ale clădirii reprezintă o componentă crucială a procesului de instalare. Sistemele de montaj trebuie să permită o rutare eficientă și sigură a cablurilor, minimizând riscurile electrice și asigurând o conexiune fiabilă la rețeaua electrică. Specialiștii în instalarea sistemelor fotovoltaice vor asigura conformitatea cu standardele electrice în vigoare, garantând performanța și siguranța instalației pe termen lung.

Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Sistem montaj panouri fotovoltaice pe acoperis plat, West East 1.3 BOLTED SYSTEM RRE
Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Sistem montaj panouri fotovoltaice pe acoperis plat, RRE West East 2.2 ECO
Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Sistem montaj panouri fotovoltaice pe acoperis plat, West East 2.2 Balast SYSTEM RRE
Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Sistem prindere panouri fotovoltaice pe tigla, RWB 1.0 SYSTEM RRE

Ești Interesat de o Investiție în Panouri Fotovoltaice? Noi Avem Soluția!

Explorați oportunitățile energiei solare? Echipa noastră oferă soluții complete: de la sisteme de montaj inovatoare, consultanță gratuită pentru proiecte mari, până la pachete integrate de panouri fotovoltaice. Facem tranziția către energia regenerabilă simplă, eficientă și adaptată nevoilor tale, deschizând drumul spre un viitor sustenabil.


Producem Sisteme de Montaj pentru Panouri Fotovoltaice la Sol

Specializati în producția de sisteme de montaj pentru panouri fotovoltaice la sol, oferind soluții adaptate pentru a întâmpina o gamă largă de cerințe și condiții de teren. Aceste sisteme sunt rezultatul unui amestec între inovație, inginerie de precizie și utilizarea materialelor de calitate superioară, garantând atât durabilitatea în timp, cât și performanța optimă. Designul flexibil permite ajustarea ușoară a unghiului de înclinare al panourilor, maximizând astfel eficiența captării solare. Indiferent de dimensiunea sau complexitatea proiectului, sistemul nostru de montaj este creat pentru a asigura o instalare eficientă și o bază solidă pentru investiția ta în energie solară.

Consultanță Gratuită pentru Parcuri Fotovoltaice

Oferta noastră de consultanță gratuită este special concepută pentru clienții interesați de dezvoltarea parcurilor fotovoltaice de dimensiuni mari. Prin acest serviciu, oferim acces la expertiza noastră vastă în domeniul energiei solare, ghidând clienții prin procesul complex de planificare, proiectare și implementare. Consultanța acoperă evaluări detaliate ale locației, studii de fezabilitate, estimări ale randamentului energetic și suport în obținerea aprobărilor necesare. Scopul nostru este de a asigura că fiecare proiect este nu doar fezabil din punct de vedere tehnic și economic, dar și aliniat cu cele mai bune practici în materie de sustenabilitate și impact asupra mediului.

Proiectăm și Instalăm Parcuri Panouri Fotovoltaice

Avem competențele necesare pentru a prelua proiecte ample, oferind servicii complete de proiectare și instalare pentru parcuri fotovoltaice. Echipa noastră de specialiști gestionează fiecare aspect al proiectului, de la concepția inițială până la finalizarea instalației, asigurându-se că fiecare etapă este executată conform celor mai înalte standarde de calitate. Ne focusăm pe soluții inovatoare care optimizează producția de energie și eficiența investiției, contribuind în același timp la tranziția energetică către surse regenerabile de energie.

Comercializăm Pachet Panouri Fotovoltaice Complet

Pentru a simplifica procesul de tranziție către energia solară, oferim clienților un pachet complet de panouri fotovoltaice. Acesta include panourile fotovoltaice, structurile de montaj adaptate pentru instalare la sol sau pe acoperiș, invertoare de ultimă generație și toate accesoriile necesare. Avantajul acestui pachet este integrarea armonioasă a componentelor, garantând performanța optimă a întregului sistem. Fiecare element este selectat pentru calitatea și fiabilitatea sa, asigurându-te că investiția ta în energia solară este durabilă și eficientă. Prin acest serviciu, eliminăm orice complicație în achiziția și instalarea sistemului fotovoltaic, permițându-ți să te bucuri de beneficiile energiei regenerabile fără griji.

Contactează-ne!


Pentru consultanță și soluții tehnice în domeniul energiei solare, echipa noastră de specialiști este disponibilă. Contactați-ne pentru a accesa expertiza noastră și a începe proiectul dvs. fotovoltaic.


Email

office@structuri-fotovoltaice.ro


Montaj panouri fotovoltaice - Proiecte realizate


 • PARCARI FOTOVOLTAICE
 • STRUCTURI MONTAJ IN BETON
 • STRUCTURI MONTAJ TERASA
 • STRUCTURI MONTAJ ACOPERIS
 • STRUCTURI MONTAJ LA SOL
 • SISTEME TRACKER
PARCARI FOTOVOLTAICE

Sistemele de montaj pentru panouri fotovoltaice Carport reprezintă o soluție inovatoare și practică pentru generarea de energie solară. Integrând panourile fotovoltaice în structurile carport, aceste sisteme nu doar oferă protecție pentru vehicule împotriva intemperiilor, ci și generează energie electrică curată și sustenabilă. Fiind amplasate la înălțime, panourile beneficiază de o expunere optimă la soare, asigurând astfel o producție maximă de energie. Această soluție modernă și eficientă reprezintă o alegere ideală pentru proprietarii de vehicule care doresc să profite de avantajele energiei solare în mod practic și funcțional.

Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Parcare fotovoltaica Bucuresti, Rezidential
Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Parcare fotovoltaica Bucuresti
Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Proiect fotovoltaic Carport Bucuresti
STRUCTURI MONTAJ IN BETON

Sistemele de montaj pentru panouri fotovoltaice la sol în beton sunt soluții durabile și fiabile pentru proiectele solare. Cu o construcție solidă și stabilitate garantată, aceste sisteme oferă un suport sigur și durabil pentru panourile fotovoltaice. Montajul în beton asigură rezistență la condiții meteorologice extreme și reduce riscul de deplasare sau deteriorare a structurii. Ideal pentru terenuri plane sau ușor înclinate, sistemele de montaj în beton sunt alegeri populare în proiectele comerciale și industriale, contribuind la creșterea eficienței și durabilității instalațiilor solare.

Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Parc fotovoltaic Gura Portitei
STRUCTURI MONTAJ TERASA

Sistemele de montaj pentru panouri fotovoltaice pe acoperișuri plate sunt soluții moderne și eficiente pentru producerea de energie solară. Aceste sisteme sunt proiectate să ofere un suport solid și sigur pentru panourile solare, optimizând expunerea la soare pentru o producție maximă de energie electrică. Cu o instalare simplă și rapidă, aceste sisteme minimizează timpul și costurile de montaj, oferind în același timp o stabilitate excelentă și rezistență la condiții meteorologice variate. Ideale pentru clădirile comerciale și rezidențiale, sistemele de montaj pe acoperișuri plate sunt o alegere populară pentru cei care doresc să beneficieze de avantajele energiei solare.

Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Proiect panouri fotovoltaice ROOFTOP RENAULT
Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Proiect fotovoltaic ROOFTOP SNAGOV
Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Proiect fotovoltaic Focsani, Romania
Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Proiect fotovoltaic Bucuresti, Romania
STRUCTURI MONTAJ ACOPERIS

Sistemele de montaj pentru panouri fotovoltaice pe acoperiș sunt soluții practice și eficiente pentru transformarea spațiului neutilizat în surse de energie regenerabilă. Prin fixarea panourilor solare pe acoperișul clădirilor, aceste sisteme oferă o modalitate convenabilă de generare a energiei electrice curate și durabile. Fiind integrate în structura existentă a clădirii, aceste sisteme sunt ideale pentru proiecte rezidențiale și comerciale, contribuind la reducerea costurilor cu energia electrică și la protejarea mediului înconjurător. Instalarea lor simplă și adaptabilitatea la diferite tipuri de acoperișuri le fac o opțiune populară în industria energiei solare.

Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Proiect panouri fotovoltaice ROOFTOP RENAULT
Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Proiect fotovoltaic ROOFTOP PLOIESTI
Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Proiect fotovoltaic ROOFTOP SNAGOV
Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Proiect fotovoltaic POIANA BRASOV
 • 1
 • 2
STRUCTURI MONTAJ LA SOL

Sistemele de montaj pentru panouri fotovoltaice la sol sunt fundamentale în industria energiei solare, oferind o bază solidă și stabilă pentru panourile solare. Aceste sisteme sunt proiectate pentru a permite instalarea eficientă a panourilor solare pe terenuri deschise sau în parcuri solare. Prin utilizarea materialelor durabile și a tehnologiilor avansate, aceste sisteme asigură rezistență la condiții meteo variate și o expunere optimă la soare pentru maximizarea producției de energie. Cu o configurare flexibilă și o instalare simplificată, sistemele de montaj pentru panouri fotovoltaice la sol sunt esențiale pentru dezvoltarea și extinderea infrastructurii de energie solară.

Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Structurile pentru panouri fotovoltaice AGRO PV – viitorul agriculturii sustenabile
Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Proiect Parc Fotovoltaic, Warlin Germany
Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Parc fotovoltaic URLAȚI, ROMANIA
Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Sisteme Tracker
SISTEME TRACKER

Sistemele de montaj pentru panouri fotovoltaice la tracker sunt soluții avansate și eficiente pentru optimizarea captării energiei solare. Aceste sisteme utilizează tehnologia de urmărire a soarelui pentru a ajusta continuu poziția panourilor în funcție de mișcarea solară, maximizând astfel producția de energie electrică. Prin urmare, sistemele de montaj la tracker oferă un randament superior în comparație cu cele fixe, asigurând un cost mai mic pe unitate de energie produsă. Acestea sunt ideale pentru proiectele comerciale și industriale care necesită o performanță optimă și o rentabilitate ridicată a investiției în energie solară.

Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Structurile pentru panouri fotovoltaice AGRO PV – viitorul agriculturii sustenabile
Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Proiect Parc Fotovoltaic, Warlin Germany
Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Parc fotovoltaic URLAȚI, ROMANIA
Sisteme montaj panouri fotovoltaice pe acoperis
Sisteme Tracker

Doriți mai multe informații?

Completați adresa dvs. de email pentru acces instant la liste de prețuri orientative, documente și prezentări în format pdf. Aflați totul despre serviciile noastre într-un singur clic!